26 oktober 2018

De winterperiode komt eraan!!

De winterperiode komt eraan!! 

 

Houdt u daarom de website goed in de gaten voordat u naar de golfclub gaat. Wij greenkeepers proberen vaak voor dag en dauw op de website te vermelden of de baan open of gesloten is. Baansluiting geldt overigens alleen in noodsituaties: wateroverlast, sneeuw of gevaarlijk weer zoals storm.  

 

Vanaf nu kunnen de wintergreens van toepassing  zijn. Heeft het ‘s nachts gevroren en stijgt de temperatuur voor half 11 's morgens zodanig dat er geen vorst in de greens zit dan worden de vlaggen weer teruggeplaatst op de zomergreens. Blijft het vriezen of zit er nog vorst in de grond dan zullen de wintergreens de gehele dag gelden.  

 

Op het moment dat de vlaggen op de wintergreen staan is het niet de bedoeling op de zomergreen te lopen! Er zal dan op elke zomergreen een blauwe paal te vinden zijn, die GUR aangeeft. Dit is een bewuste keuze om te voorkomen dat er vanaf de zomergreen gespeeld of erop gelopen wordt. Houdt u hier dan de regels voor het ontwijken van de GUR aan (regel 25-1b) Het is ook niet de bedoeling om over de afslagen en voorgreens te wandelen zeker niet met vorst!

 

Wintertees zullen op maandag 5 november omgezet worden! Het gras op de tee herstelt bij lagere temperaturen niet meer na het slaan van een plag.  Wij hebben veel aandacht aan de wintertees besteed. Zowel de dames als de heren hebben geluk met de afstanden. Ook  zijn deze tees dusdanig kort gemaaid dat afslaan geen belemmering is. Hoofdgreenkeeper en Baancommissie zijn meerdere malen de baan in geweest om deze zo perfect mogelijk te maken voor de winterperiode. 

 

Bij de winterperiode hoort ook een winterroute voor de handicarts. Om extra schade door vorst te voorkomen is het nodig deze in te stellen. Ook als het veel heeft geregend zal deze route van kracht zijn. 

 

Hoofdgreenkeeper en Baancommissie 

 

 


Terug
© 2019 Hooge Graven Golfclub Ommen