Eikenprocessierups; locatie, advies en lokale regel voor het ontwijken
04 juli 2019

Eikenprocessierups; locatie, advies en lokale regel voor het ontwijken

Ook op onze golfbaan is de eikenprocessierups in grote getale aanwezig. In meer dan 100 bomen zijn al laag zittende spinsels weggebrand. De nesten, die meer boven in de boom zitten, houden wij in de gaten. Dit jaar zijn er geen rood-witte linten gebruikt om de bewuste bomen te markeren, omdat de rups zich in bijna alle eiken heeft genesteld.

Tijdelijke lokale regel voor het ontwijken van de eikenprocessierups: 
Waar processierupsen op de baan gevaar kunnen opleveren, mag de speler, als de bal niet in een hindernis ligt, die belemmering zonder straf ontwijken volgens regel 16.1. Bij het ontwijken van de belemmering, moet de speler een bal droppen (16.1b en 16.1c) binnen één clublengte van, of plaatsen (16.1d) op, het dichtstbijzijnde punt niet dichter bij de hole, waar de processierupsen geen gevaar opleveren.

De brandharen, dit zijn niet de zichtbare lange haren, van de eikenprocessierups kunnen klachten geven. Bijvoorbeeld jeuk of bultjes op de huid of klachten, die lijken op verkoudheid. Als u contact heeft gehad, was en spoel de huid goed met lauw water of strip de huid met plakband. Wrijf of krab niet.

Tips: 
– Probeer contact met de rups te vermijden; 
– Zorg dat uw hals, armen en benen bedekt zijn; 
– Raak de rupsen niet aan en ga niet op de grond zitten.

Terug
© 2019 Hooge Graven Golfclub Ommen