Jeugdlessen

Onze jeugdlessen zijn gebaseerd op de TPI Juniorfilosofie. Een succesvol programma, voor jeugd tussen 7 en 21 jaar, waar plezier voorop staat.

Het juniorprogramma is gebaseerd op het denken als een junior. De lessen zijn voorzien van oefeningen en spelletjes die niet alleen leuk zijn maar vooral op maat zijn gemaakt voor de junioren. Spelenderwijs Leren is het uitgangspunt, naast golfen is er ruimte voor spelletjes.

Voor verschillende leeftijden zijn specifieke programma’s ontwikkeld:

* FMS (Fundamental Movement Skills) legt zich toe op de belangrijke fysieke basisbewegingen, die essentieel zijn om een goede golfer te worden. Voor de jongste groepen maakt dit minstens 50% deel uit van elke les.

* FGS (Fundamental Golf Skills) omvat de coaching betreffende de technische vaardigheden van de golfsport: full swing, chipping, bunker, putting, grip, posture, alignment, weight shift, pivot. Voor de oudere groepen maakt FGS 75% uit van alle lessen.

Jeugd kan bij ons drie gratis proeflessen volgen om te kijken of ze het leuk vinden en door willen gaan.

Onze jeugdlessen vinden plaats op vrijdagavond en zondagochtend. De groepen zijn verdeeld op basis van de combinatie leeftijd en ervaring.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Golfschool Ommen via het e-mailadres: golfschool@hoogegraven.nl 


Scholenproject

Vanuit Hooge Graven Golfschool Ommen is in samenwerking met de jeugdcommissie het scholenproject opgezet. Hierbij wordt tijdens de gymnastieklessen van zowel de basisscholen als ook het voortgezet onderwijs golfles gegeven. De lessen worden gegeven met speciaal oefenmateriaal, genaamd SNAG (Start New At Golf).

Na twee lessen in de gymzaal worden de leerlingen voor hun derde les uitgenodigd op Hooge Graven Golfclub Ommen. Daar kunnen de leerlingen voor het eerst een echte golfbal slaan en een aantal holes spelen op de Par-3 baan.

Als scholen interesse hebben kunnen zij contact opnemen met Golfschool Ommen via het e-mailadres: golfschool@hoogegraven.nl


© 2021 Hooge Graven Golfclub Ommen