13 mei 2019

NGF competitie 2019

Zondag 12 mei
Heren 3 en heren 5 kampioen en gepromoveerd
Heren 3 is in Havelte ongeslagen kampioen geworden. Ook de laatste wedstrijd werd zonder verliespartij afgesloten.
Heren 5 maakte er een spannende aangelegenheid van. In Winterwijk moesten de teamgenoten en toeschouwers tot de laatste single wachten om het kampioenschap te vieren.
Heren 1 was gastheer en twee weken geleden al kampioen geworden.
Heren 2 speelde deze week niet en is volgende week, thuis als gastheer, afhankelijk van het resultaat van de overige wedstrijden of zij degraderen.
Heren 4 verloor met een minimaal verschil van het team van Heidemeer.

Heren 6 was gastheer en speelt volgende week om het kampioenschap.

Heren 1 36 holes verloor ook hun laatste wedstrijd en degradeert naar de derde klasse.

Dames 1 speelde in Winterwijk een spannende wedstrijd om degradatie te voorkomen. Van Heelsum werd gewonnen en Sybrook verloor van Hattem. Zo eindigden de dames op de derde plaats in de poule.

Dames 2 stond eveneens in de gevarenzone. Op Driene trad het team aan tegen, mededegradatiekadidaat, Zwolle 2. De Ommer dames hadden na de ochtend- en eerste drie middagpartijen hun plaats veiliggesteld en eindigden ook op een mooie derde plaats.

Vrijdag 10 mei 
Heren senioren 27 holes KAMPIOEN en gepromoveerd

Heren 27 holes is ongeslagen kampioen geworden. De laatste wedstrijddag was een spannende. Hooge Graven nam het op tegen medekampioenskandidaat Noord Nederlandse. De heren toonden zich een waardig kampioen want zowel de greensomes 's ochtends alsook de singles 's middags werden gewonnen. De heren promoveren naar de derde klasse.

Heren 1 18 holes speelde tegen Lochem voor een plaats in de hoofdklasse. Met veel lagere handicaps en een flinke dosis geluk won Lochem deze wedstrijd en werden onze heren tweede in de poule. Volgend jaar ontmoeten ze weer de heren van Martensplek, die vorig jaar promoveerden maar het niet hebben gered in de hoofdklasse.

Heren 2 18 holes redde het kampioenschap niet. Een gelijkspel in de laatste wedstrijd gooide roet in het eten en de heren eindigden op de derde plaats in de poule.

Heren 3 18 holes speelden hun laatste wedstrijd met een spannend verloop. Met het kleinste verschil 10-12 verloren de heren maar hadden behoud van hun plek in de klasse vorige week al veilig gesteld.

Donderdag 9 mei 
Dames senioren 18 holes KAMPIOEN 

Voor het tweede opvolgende jaar is het dames senioren 18 holesteam kampioen in hoofdklasse M203 geworden. Met duidelijke cijfers werd gewonnen van de Koepel. De dames spelen op 23 mei op de baan van De Schoot in Sint-Oedenrode de halve finale tegen het team Almeerderhout 1.

De dames van het 27 holes seniorenteam speelden op De Gelpenberg een spannende wedstrijd om behoud van hun plek in de poule.  De dames speelden 9-9 tegen de dames van Holthuizen en kwamen uiteindelijk 1 punt te kort en zijn gedegradeerd. 

Het volgende team kan kampioen worden:
Zondag 19 mei
Heren 6 27 holes                 Hooge Graven 6 - 't Sybrook 3                Driene

Wedstrijd landskampioenschap 23 mei
Dames senioren 18 holes  Hooge Graven 1 - Almeerderhout 1       De Schoot
De winnaar speelt 24 mei de finale op Het Woold in Asten 


Promotiewedstrijd 26 mei

Heren 1 27 holes                 Hooge Graven 1 - De Koepel 1                Almkreek

Hoe werd de afgelopen dagen gespeeld: 

Dinsdag 7 mei
De dames hebben hun laatste wedstrijd in de NGF competitie 2019 gespeeld en deze met een overtuigende uitslag, 15-3, gewonnen van De Semslanden. In de ochtend ging de strijd nog enigszins gelijk op, 's middags hebben de Ommer dames geen enkele partij verloren. De dames eindigden gelijk met het team van Zeewolde. Alleen door een beter 'doelgemiddelde' werd Zeewolde eerste in de poule. Een mooi resultaat
Volgend jaar : het kampioenschap

Vrijdag 3 mei
Het heren 27 holesteam 'speelden' dit weekend een thuiswedstrijd. Naaste concurrent de Noord Nederlandse won hun wedstrijd en staat nu op gelijke hoogte als Hooge Graven, zowel in wedstrijdpunten alsook in partijpunten. Volgende week vrijdag, 10 mei, wordt op De Koepel in een onderlinge wedstrijd beslist wie kampioen wordt. Spannende strijd dus.

Heren 1 senioren 18 holes heeft 3 mei gewonnen van 't Sybrook. Ook dit seniorenteam speelt volgende week om het kampioenschap. Lochem staat nu weliswaar eerste maar heeft evenveel wedstrijdpunten als Hooge Graven en maar een partijpunt meer. Bij winst is Hooge Graven kampioen.

Ook heren 2 senioren 18 holes speelden thuis. Hier won Heidemeer van Martensplek en zorgde dat de strijd om het kampioenschap weer volkomen open ligt. Vier teams hebben kans om kampioen te worden volgende week vrijdag, 10 mei, in Zwolle. 

Heren 3 senioren 18 holes heeft nipt verloren van kampioenskandidaat Parc Sandur. Complimenten voor het team dat zich na de promotie vorig jaar heeft gehandhaafd in de nieuwe klasse. Dit lukte mede promotiegenoot Havelte niet. 

Zondag 28 april
Heren 1 27 holes kampioen

Heren 1 27 is op de Heelsumse ongeslagen kampioen geworden.                                                                                                                                   Het team van heren 1 ->

 

Heren 3 speelt op 12 mei in Havelte om het kampioenschap. Wanneer het team minimaal een gelijkspel behaalt tegen Zwolle zijn de heren kampioen. 

Ook Heren 5 heeft kans om kampioen te worden op 12 mei. Wanneer zij in Winterswijk winnen van de Edese GC Papendal zijn zij kampioen. 

Dames 1 27 holes wonnen van de titelkandidaat Winterswijk. De wedstrijd volgende week in Winterwijk is voor alle teams belangrijk. Havelte speelt voor het kampioenschap, Winterswijk wacht af wat de uitslag is van deze wedstrijd. Hooge Graven, Heelsum en 't Sybrook spelen om behoud van hun plaats in de eerste klasse. De club die wint is zeker, de verliezer(s) zijn afhankelijk van het resultaat van de andere teams.
Dames 2 27 holes speelde thuis.

Zondag 28 april
Dames 27 holes
Hooge Graven 1 - Heelsum 1                     13-5
Hooge Graven 2 - Zwolle 2                           9-9

Heren 27 holes
Hooge Graven 1 – gastheer                                   kampioen
Hooge Graven 2 – niet gespeeld
Hooge Graven 3 – Zwolle 3                         16-2   kampioen/gepromoveerd
Hooge Graven 4 – Heidemeer 3                 10-8
Hooge Graven 5 – Edense GC Papendal   10-8   kampioen/gepromoveerd
Hooge Graven 6 – gastheer

Heren 36 holes
Hooge Graven 1 - Drentsche 1                    8-10  

Vrijdag 10 mei
Heren senioren 27 holes
Hooge Graven 1 - Noord Nederlandse 3  11-7  kampioen/gepromoveerd
Heren senioren 18 holes
Hooge Graven 1 - Lochem 2                       4-18            
Hooge Graven 2 - Heidemeer 1                11-11
Hooge Graven 3 - De Koepel 2                 10-12

Donderdag 9 mei
Dames senioren 18 holes 
Hooge Graven 1 -  De Koepel 1                 16-6   kampioen
Dames senioren 27 holes

Hooge Graven 1 - Holthuizen  2                  9-9

Dinsdag 7 mei
Dames 27 holes
Hooge Graven 1 - De Semslanden 1        15-3

Meer informatie staat op de ledensite van Hooge Graven

  • wil je weten wie in welk team speelt, klik hier
  • wil je het volledige competitieoverzicht, ook van andere clubs en teams, klik dan hier en volg de uitslagen op de NGF-competitiesite

Tijdens een thuiswedstrijd ontvangt het team de vier andere ploegen en speelt zelf geen wedstrijd. 
Op deze dagen kunnen uiteraard ook leden en gasten spelen. Een tee-tijd voor een tweebal kan worden geboekt tot een half uur voor aanvang van de wedstrijd voor een 9 of 18 holesronde, dit is afhankelijk van de starttijd. Ook tussen middag zijn starttijden beschikbaar. Vanaf 15.00 of 16.30 uur is de baan weer beschikbaar en kan er ook worden gestart in drie- en vierballen. 


 

 

Terug
© 2019 Hooge Graven Golfclub Ommen