26 juni 2019

Tijdelijke situatie in de baan

Lokale regel:

Stobben, freesgaten, stukken afgezaagde boom, diepe bandensporen van het zware materieel, na het opruimen ontstane tijdelijke stapels takken en boomstammen en stapels houtsnippers in het algemeen gebied zijn grond in bewerking.

Hole 2:
Het is niet toegestaan links langs de vijver te lopen richting de green, ook niet langs de tee van 16. De route is afgesloten met een touw.  Alle spelers lopen via de brug naar de green.

Het gebied links van de bunker is opnieuw aangelegd en derhalve tot nader bericht GUR/No Play Zone. Dit gehele gebied moet worden ontweken door te droppen in de droppingzone. Deze ligt rechts naast de green. 

Hole 11:
Het gehele gebied links, achter en rechts van de green van 11 is GUR, evenals de bunker links voor de green. Dit gehele gebied moet worden ontweken door te droppen in de droppingzone rechts voor de green naast de bunker. 

De basisregel is: de bal wordt gespeeld zoals deze ligt. Echter naar aanleiding van de opruimwerkzaamheden is er een aantal tijdelijke situaties ontstaan in de baan. Vandaar een samenvatting van de mogelijkheden en regels.

ALGEMEEN: GUR ofwel ontwijken van abnormale baanomstandigheden. REGEL 16
Dit geldt in de baan voor de stobben, freesgaten en diepe bandensporen van het zware materieel.
Ook geldt regel 16 voor de na het opruimen ontstane tijdelijke stapels takken en boomstammen.

Bekend is:

  • dat in alle gevallen geldt bij het nemen van een vrije drop jouw referentiepunt op de dichtstbijzijnde plaats ligt, niet de mooiste plaats. Vervolgens binnen een stoklengte droppen.

  • dat als je de belemmering ontwijkt, je deze belemmering volledig ontwijkt

  • dat je geen vrije drop krijgt wanneer het spelen van je bal, zoals hij ligt, duidelijk onredelijk is door iets anders dan de abnormale baanomstandigheid.


Extra attentie vanwege de veiligheid:
Hole 11: houd rekening met de afslagen vanaf hole 14
Hole 14: niet afslaan wanneer er spelers op de green van hole 11 staan
Hole 13: altijd bellen wanneer je de hole verlaat.

   

 

 

 

Terug
© 2019 Hooge Graven Golfclub Ommen