Wandelen met WijZ Welzijn Ommen
09 februari 2019

Wandelen met WijZ Welzijn Ommen

31 januari 2019: 
Wandelen met WijZ Welzijn Ommen over de golfbaan

 

Begin januari 2019 kreeg Hooge Graven Golfclub Ommen het verzoek van WijZ Welzijn Ommen een wandeling voor de wandelgroep van WijZ te organiseren over de golfbaan. Het antwoord was: zondermeer! Een dergelijk gebeuren past precies in de visie van de club om zich te profileren als een open vereniging, waar ook niet golfers van harte welkom zijn.

 

Wie en wat is WijZ eigenlijk?

 

WijZ richt zich op mensen van alle leeftijden. WijZ daagt (potentieel) kwetsbare mensen uit om actief te blijven en om zelf de regie over het eigen leven te houden. WijZ organiseert daarom een totaalpakket aan activiteiten en diensten, dat mensen helpt een balans te vinden in het leven.
Zo biedt WijZ een inspirerende sociale omgeving, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en zelf of samen met anderen activiteiten kunnen organiseren. Aan mensen die hiertoe niet (meer) in staat zijn, biedt WijZ ondersteuning en begeleiding op een manier die aansluit bij de individuele wensen. Veelal zijn het vrijwilligers die deze ondersteuning bieden.


Op 31 januari meldden zich 28 personen op onze parkeerplaats. We hebben, verdeeld in drie groepen, een wandeling van ongeveer vijf kilometer over de baan gemaakt. Van tevoren had Diederik Koning de route uitgestippeld en ik een aantal aanvullende weetjes opgezocht. Samen met Ed Ellermeijer als derde gids hebben we, na een eerste introductie in de greenkeepersschuur, over de baan gewandeld.       

 

 

 

 

Het was een enthousiast en nieuwsgierig gezelschap, dat zich verbaasde en verwonderde over de schoonheid van de natuur op de  golfbaan. Zeker toen dassensporen in de verse sneeuw werden ontdekt en de buizerd van hole 8 in haar winterkleed werd gespot.

 

 


Na afloop werd gezamenlijk koffie gedronken in het clubhuis en ontvingen de drie gidsen van WijZ als dank een heerlijke fles wijn. Van onze kant werd nog een keer benadrukt hoe leuk, maar ook gezond, golf toch wel is. Wie weet komen we straks nog iemand van de groep tegen die de oproep ter harte heeft genomen!

 

 

Nynke Koning

Voorzitter Duurzaamheidscommissie
Hooge Graven Golfclub Ommen

 

 

 

Terug
© 2019 Hooge Graven Golfclub Ommen