09 oktober 2019

8e Overijssels Golf Kampioenschap (OGK)

Vijf dames en vijf heren van Hooge Graven Golfclub Ommen namen deel aan het 8e Overijssels Golf Kampioenschap (OGK), welke dit jaar werd gespeeld op de Twentsche Golfclub in Ambt Delden.

Op een gure, bewolkte maar droge zondagochtend startten 40 dames en 40 heren van acht Overijsselse golfclubs op de mooie baan met zeer uitdagende greens. Deze snelle en geonduleerde greens, de moeilijk gestoken pins, het water hier en daar in het spel in combinatie met een straf windje maakten het de spelers niet gemakkelijk. 

De volgende deelnemers vanuit Ommen hadden zich geplaatst via de strokeplaykampioenschappen (beste vier) en de plaats op de ranking golf(st)er van het jaar na de Par 3-kampioenschappen:
Dames: Carina Lely, Annemieke Biert, Heleen van de Lustgraaf, Suzan Ingelse en Marion Walstra
Heren: Ludwig Pieper, Marco Smink, Enrico Hans, Peter Lourens en Erik Vogt,

Driene leverde, na een play-off over twee holes, de winnaar bij de dames. De beste heer speelde een thuiswedstrijd en het beste team dit jaar was De Sallandsche.

Ook dit jaar werden de Ommer spelers aangemoedigd door een aantal (bestuurs)leden. Onze spelers stellen dit zeer op prijs en hadden in een aantal gevallen de mentale steun hard nodig.

Alle acht clubs hebben het OGK nu een keer georganiseerd. De organisatie gaat het  evenement evalueren en zal dan beslissen of, en zo ja, hoe deze wedstrijd doorgaat. In principe is Hooge Graven aan de beurt om op de eerste zondag in oktober dit  toernooi te organiseren.

Klik hier voor de uitslagen. 

Klik hier  voor de foto's.

 

 

 


 

Terug
© 2020 Hooge Graven Golfclub Ommen