Nieuws

Ontbijtwedstrijd 12 april

Onze businessclubleden blijken vroege vogels te zijn, want er waren veel opgaves voor de ontbijtwedstrijd van 12 april. 44 businessclubleden en kwamen met hun gasten vroeg naar het clubhuis voor een heerlijk ontbijtbuffet. 

Na het ontbijt vertrokken we samen naar de vernieuwde Trackman-driving range, waar de ballentorens al voor de golfers klaar stonden. Hier werden ook de laatste paar Trackmanschermen door businessclub leden "geadopteerd". 

 

 

 

 

 

 

We zijn trots te mogen zeggen dat de 5 schermen door de volgende bedrijven gesponsord zijn:

Stf Products en Landheer deurwaarders
The One
Forec
o
Buning
ATS

Na warm te hebben gespeeld met behulp van Trackman, was het tijd om in een shotgun start de wedstrijd op de eerste 9 holes te beginnen. Onder het genot van heerlijk weer, werd er een mooie wedstrijd gespeeld.

Na de wedstrijd werd het team van Sjaak Staadegaard en Martin Mostert gefeliciteerd met de winst. De longest werden geslagen door Irma Dekker en Arjan Hoekstra en Ive Hulleman sloeg een prachtige neary. 
Om alvast in de stemming te komen voor de volgende wedstrijd in Duitsland, kregen de prijswinnaars een heerlijke fles Gustavshof Cuvee Jomax, geregeld door Andre Merlijn van La Branche wijnimport. 

Al met al was het een prachtige dag!

 


 

Artikel op golf.nl

Blijkbaar vallen we op!

Want de hoofdredacteur van GOLF.NL wilde graag wat schrijven over onze "Greenkeepers vs de Businessclub" wedstrijd schrijven!

Het is een leuk stuk geworden. Lees je mee? 

Ludiek toernooitje wint ook in Nederland aan populariteit • Golf.nl


Greenkeepers vs de businessclub

Op 8 maart ontvingen we 35 businessleden en gasten voor een bijzondere businsessclubdag. De greenkeepers hadden namelijk flink hun best gedaan om holes 10 t/m 18 zo uitdagend mogelijk te maken.

Alle leden en gasten werden verwelkomd onder het genot van een kopje koffie en een Ommer rolletje. Hierna was het tijd om in teams naar de startholes te lopen voor een greensomewedstrijd. 

Wie mee heeft gedaan herinnert zich vast hole 10 nog, waar een enorm blazer op de green het putten wel heel uitdagend maakte. Of wellicht had je meer moeite met hole 11, waar een enorme tuinslang op de green lag. Op hole 14 was de vlag in de greensidebunker gestoken, voor de één geen enkel probleem, voor de ander een drama. 

  

 

Na 9 holes werd er onder het genot van een drankje bij gekletst over alle ervaringen op de baan en werden de prijzen verdeeld.

De longest werd bij de heren geslagen door Maurits Teunis, Erna Koolhof-Smit mocht deze eer ontvangen bij de vrouwen en Gerrie Okken sloeg een prachtige neary op hole 11. 

 

Jan Swarts en Maik Veldman bleken een fantastisch team te zijn en wonnen de wedstrijd met de meeste stableford punten.

                               

Bedankt allemaal voor een mooie dag, op naar de volgende!

 

 

 


 

De eerste wedstrijd van 2024

Door de vele regenval kon de eerste geplande businessclubwedstrijd in januari helaas niet doorgaan. Het hing er even om, maar gelukkig kon de wedstrijd van 16 februari wel doorgaan!

In het clubhuis verzamelden 24 businessleden en gasten zich voor een overheerlijke lunch. Bekende businessclubgezichten, maar ook nieuwe leden hadden zich aangemeld voor deze 9 holes wedstrijd. De nieuwe leden werden direct door de al bekende leden verwelkomt. 

 

Na de lunch was er een korte uitleg over de spelvorm (texas scramble in duo teams) en 

de mogelijkheid tot inslaan. Om 13.30 uur ging iedereen op weg naar zijn starthole om de eerste bal richting de fairway te slaan. 

Op een korte bui na, bleef het grotendeels droog tijdens de wedstrijd. Tussen het golfen door werden de spelers getrakteerd op een lekker broodje en een klein borreltje. 

Eenmaal in het clubhuis teruggekeerd, was het tijd voor een afsluitend hapje en drankje. De scores werden ingevoerd en uitgerekend en de prijzen werden aan de winnaars uitgereikt. 

Het beste team van de dag bleek het team van Jaap Gernaat en zijn gast Phillipe van den Boogert. Zij liepen de eerste 9 holes in 29 slagen netto! Phillipe bleek een goede dag te hebben op de golfbaan, want hij kon ook de prijs voor de neary op hole 7 in ontvangst nemen. 

    

Marion Klok Booij won de longest drive bij de dames en Wessel Buning mocht deze prijs in ontvangst nemen voor de heren. 

De volgende wedstrijd staat gepland op 8 maart. Dan doen de greenkeepers hun best om de baan zo uitdagend mogelijk te maken voor de spelers van de businessclub, door verschillende attributen en obstakels neer te leggen. Zien we je dan? Met of zonder gast?


Laatste wedstrijd van 2023

 

De laatste maanden van het jaar hebben helaas veel regen voor ons in petto. Ook de businesswedstrijden blijken niet veilig te zijn voor het Nederlandse weer. 
Toch verzamelen 25 deelnemers zich in het clubhuis op vrijdagmiddag 10 november. 

Met paraplu's in de aanslag gaan de deelnemers de baan in. Af en toe klaart het mooi op en kan de paraplu even weer in de golftas. 

Eénmaal terug in het clubhuis is er de mogelijkheid om even te douchen en op te drogen, waarna er aangeschoven kan worden voor het diner! 

In het droge clubhuis worden de prijswinnaars even in het zonnetje gezet: 

Gert Vunderink blijkt weinig moeite te hebben met de natte baan en wint de neary. Bob Jonker valt in de prijzen met zijn second neary! 

De beste spelers van deze wedstrijd blijken KlaasJan Swager en Jan Schipper te zijn. Een topteam, dat met 35 slagen bruto en 30 slagen netto het clubhuis in komen. 

De eerst volgende wedstrijd staat gepland in 2024, op 12 januari. Tot dan!


 

Ontbijtwedstrijd 10 oktober 2023

Terwijl de regen met bakken uit de lucht komt, loopt het clubhuis vol met businessclubleden en hun gasten. Ruim 40 golfers beginnen de dag om 8.00 uur met een vers kopje in ons restaurant. 

Veel leden kijken regelmatig angstvallig naar buiten: "Zou het nog droog worden?"

Maar terwijl iedereen geniet van een heerlijk ontbijt van het ontbijtbuffet, lijkt het buiten op te klaren. De laatste broodjes worden opgegeten en Sebo Popken van Tricas begint zijn presentatie over disruptie van producten. 

Na de inspirerende woorden van Sebo vertrekken alle golfers naar hun starthole en wat blijkt: Het is droog! 

 

2 uur later komen alle spelers weer binnen gedruppeld en is het tijd om de scores te bekijken. 

Zowel de bruto als de netto winst is voor hetzelfde team, met een prachtige score van bruto 34 en een netto 32 pakken Henk-Peter Meilink en Kieran Quartermaine de winst in de Texas Scramble wedstrijd. Zij ontvangen greenfees van De Twentsche en beiden een heerlijk borrelpakket van de Zuivelhoeve. 

Blijkbaar loont het om voor je ronde een presentatie te geven aan een groep van 50 mensen, want op hole 11 slaat Sebo Popken de neary 50 cm van de hole! 

Wessel Buning bewees nog maar eens dat hij ver kan slaan, toen hij de longest voor de heren won. 

Annet Bruggeman won bij de dames de longest.

Al met al kijken we terug op een succesvolle ontbijtwedstrijd. We kijken uit naar de volgende wedstrijd op 10 november! 

 

© 2024 Hooge Graven Golfclub Ommen