Paragolfcentrum Hooge Graven 
het golfcentrum van Oost-Nederland voor mensen met een fysieke beperking


Achtergrond
Gastvrijheid, spelplezier en saamhorigheid zijn de belangrijkste kernwaarden van Hooge Graven Golfclub Ommen. Wij willen iedereen de gelegenheid bieden om in een mooie omgeving de golfsport met plezier te beleven of zo nodig te leren. Enige jaren geleden heeft onze vereniging de ambitie uitgesproken om ook golffaciliteiten aan te bieden aan mensen met fysieke beperkingen.

Golf is een van de weinige sporten die goed beoefend kan worden door mensen met een fysieke beperking zoals spierletsel, niet-aangeboren hersenletsel en dwarslaesie. Daar zijn speciale hulpmiddelen en begeleiding voor nodig en ook is het belangrijk dat alle faciliteiten rolstoeltoegankelijk zijn. Golf wordt door diverse revalidatiecentra gepromoot en ondersteund.

In 2019 is een Paragolfcommissie gevormd, die aan de slag is gegaan om deze ambitie mogelijk te maken. Inmiddels is een aantal revalidatiegolfers bij Hooge Graven actief. Er zijn diverse hulpmiddelen beschikbaar en er is, via een sponsoractie, een speciaal hulpmiddel aangeschaft, waardoor de golfer zonder beenfunctie makkelijk kan opstaan en kan blijven staan. Een sta-op rolstoel, de paragolfer. Bovendien is er een groep golfmaatjes voor de golfers met een beperking. Ze helpen bij de aankomst, de lessen en de nazit. En het maatje begeleidt je bij het spelen van een rondje op de baan.

  • Minimaal twee keer per jaar wordt een kennismakings-/open dag voor mensen met een lichamelijke beperking door o.a. spierziekte, dwarslaesie, hersenletsel of een andere beperking georganiseerd. 

    In 2022 zijn de data: 
    - woensdag 13 april 13.00 - 15.00 uur
    - woensdag 21 september          13.00 - 15.00 uur
  • Er is een speciale golfcursus opgezet in samenwerking met de Stichting Revalidatiegolf. De golfpro’s van Hooge Graven Golfclub Ommen en de Stichting Revalidatiegolf verzorgen samen met de maatjesgroep iedere woensdag een les van ongeveer een uur.
  • De serviceclubs in het Vechtdal organiseren op 24 juni 2022 een benefietgolfwedstrijd op onze baan (zie de flyer hieronder).

Wilt u meer informatie, dan kunt u een mail sturen naar paragolf.hg@gmail.com. Een van de leden van de commissie neemt dan z.s.m. contact met u op.

 

 

 

© 2022 Hooge Graven Golfclub Ommen