Kennismaken met golf

Bij Hooge Gaven zijn jeugdige spelers van harte welkom. Er is een actieve jeugd golfschool. Per jaar zijn erg gemiddeld 20 jeugdlessen. De lessen worden in groepsverband door twee pro’s gegeven op verschillende momenten. De lessen zijn voor spelers in de leeftijd van 7 tot 20 jaar. 

Golfen leer je door te doen. Buiten de lessen wordt het oefenen en spelen op de kleine- en grote baan gestimuleerd.

De jeugdcommissie heeft de jeugd onder haar hoede. Er worden door het jaar een aantal activiteiten georganiseerd zoals wedstrijdjes, clubkampioenschappen en behendigheidswedstrijdjes. Ook wordt er in ieder geval één keer op een vreemde baan gespeeld. De spelers die zelfstandig de baan in kunnen, kunnen ook deelnemen aan de algemene wedstrijden.

In de maand juni wordt de jeugdcompetitie gespeeld. Op dit moment is er een competitieteam die in de hoofdklasse speelt over 2x 9 holes grote baan en er is een team 2x 9 holes voor de kleine baan.

Wil je kijken of golfen iets voor jou is en ben je benieuwd wat bovenstaande nou eigenlijk allemaal inhoud? Kom 3 groepslessen meedraaien en ontdek de golfsport. Neem contact op met de jeugdcommissie (jeugd@hoogegraven.nl) voor meer informatie.


Wat heb je nodig voor de les?

  • Stevige schoenen met veel grip
  • Prettig zittende kleding waarin je goed kunt bewegen. Trainingsbroeken zijn niet toegestaan, een nette broek is prima, liever geen spijkerbroek.
  • Een golfhandschoen. Er wordt ook wel zonder handschoen gespeeld, dat is een persoonlijke keuze. Het kan dat je met handschoen een betere grip hebt.
  • Passende golfclubs. Wanneer je deze niet hebt kun je voor drie maanden een set lenen van de club. Mocht de golfsport je aanspreken dan kun je een eigen passende set aanschaffen.

De lessen voor kinderen die beginnen zijn op zondagochtend. Kinderen die zelfstandig de baan in kunnen, lessen op vrijdag aan het eind van de middag.


© 2023 Hooge Graven Golfclub Ommen