Nieuws

De lessen zijn weer begonnen


Eindelijk is het droog en zonnig. Tijdens dit circuitje op de putting green werd geoefend met verschillende afstanden en liggingen. Binnenkort nemen we de trackmans in gebruik en kunnen de kids elkaar onderling uitdagen op de vernieuwde driving range.

Uitdagende behendigheidswedstrijd jeugd

Zaterdagmiddag 16 september was het een drukke bedoening op de oefengreens. De greens waren het toneel van de jaarlijkse behendigheidswedstrijd van de jeugd van Hooge Graven.
Op elk onderdeel konden punten verdiend worden, degene met de meeste punten mocht zich meest behendige Jonge Graaf noemen.

Op de putting green was er een parcours uitgezet om met zo min mogelijk slagen 4 holes uit te putten. Ook konden er punten verdiend worden met goede lange afstandsputten.

De behendigheid van onze jonge golfers werd tevens op de proef gesteld met een keukenladder. Op elke treden stonden bekertjes, elke beker die van de ladder gechipt werd leverde punten op.

De bunker ontbrak bij deze wedstrijd ook niet: in een keer de bal uit de bunker op de green leverde punten op. Ook was er een oefening met over de bunker heen chippen: hoe dichter bij de vlag, des te meer punten je kreeg.

De finale bestond uit een hoepelspel. 3 gekleurde hoepels boven elkaar vormden een uitdaging voor iedere Jonge Graaf: te hoog, te laag, te hard of te zacht… Alleen door de hoepels kon je punten verdienen. Aangemoedigd door de aanwezigen op het terras werd er dapper gestreden. Om niet ontmoedigd te eindigen werden er toch nog troostpunten verdiend wanneer je tussen de palen van de hoepels door wist te slaan.

De jeugdcommissie kijkt terug op een geslaagde middag.

© 2024 Hooge Graven Golfclub Ommen