23 september 2021

Aanpassing coronamaatregelen per 25 september 2021

Het demissionaire kabinet heeft een versoepeling van de coronaregels bekendgemaakt: 1,5 meter afstand houden is vanaf zaterdag 25 september niet langer een verplichting, maar een dringend advies. Tegelijkertijd is een nieuwe horde opgeworpen, want voor een bezoek aan de horeca – ook de horeca op golflocaties – is per 25 september een coronatoegangsbewijs* verplicht.

De wijziging van de coronamaatregelen die voor ons van toepassing zijn:

  • Om te golfen of te oefenen is geen coronatoegangsbewijs nodig en het is op de golfbaan niet verplicht 1,5 meter afstand te houden.
  • Op het terras en in het restaurant is het per 25 september ook niet meer verplicht om 1,5 meter afstand te houden. Maar golfers en andere gasten mogen het restaurantgedeelte van het clubhuis alleen betreden met een coronatoegangsbewijs. Die verplichting is van toepassing voor iedere horecagast vanaf 13 jaar en geldt alleen voor binnen (het restaurant) en met én zonder vaste zitplaats. Bij gasten vanaf 14 jaar moet het gebruik van het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs worden gecontroleerd.
  • Van de toiletten en kleedkamers kan gebruik worden gemaakt zonder coronatoegangsbewijs.
  • De horeca kan weer op maximale capaciteit open.
  • Ook voor alle evenementen, binnen én buiten, is een coronatoegangsbewijs verplicht. Voor evenementen buiten geldt geen maximaal aantal bezoekers. Voor evenementen binnen met een vaste zitplaats is er ook geen maximaal aantal bezoekers. Evenementen binnen zonder vaste zitplaats kunnen maximaal 75% van de reguliere bezoekerscapaciteit toestaan.
  • De basisregels ‘handen wassen’, ‘geen handen schudden’, ‘thuisblijven bij klachten en testen’ blijven gelden vanaf 25 september, voor iedereen. Maar de basisregel ‘verplicht 1,5 meter afstand houden’ verandert in een dringend advies van de overheid om afstand te houden. 

*Het coronatoegangsbewijs (de ‘coronapas’) is zichtbaar in de app CoronaCheck en toont aan dat iemand volledig is gevaccineerd, hersteld is van corona of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud heeft. Wie geen smartphone heeft, kan een bewijs op papier aanvragen.

Klik hier voor de coronamaatregelen per 25 september 

 

 


Terug
© 2021 Hooge Graven Golfclub Ommen