Baan en accommodatie gesloten
16 maart 2020

Baan en accommodatie gesloten

Op 15 maart werd door de overheid bekendgemaakt dat sportclubs tot en met 6 april de deuren moeten sluiten.  

Door dit besluit moeten wij overgaan naar fase 4 zoals aangegeven in het bericht van afgelopen donderdag. Dat betekent dat zowel het clubhuis als de baan en de trainingsfaciliteiten tot 6 april gesloten zijn. Een besluit dat mede is gebaseerd op het advies van de NGF. Vooralsnog gaat ook de NGF ervan uit dat dit bedoeld wordt met de bepaling dat sportclubs de deuren moeten sluiten, mede omdat de overheid oproept om sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen en om bijvoorbeeld anderhalve meter afstand tot andere personen te bewaren. Als blijkt dat buitensporten zoals golf anders geïnterpreteerd worden, dan komen we hier zo snel mogelijk op terug.

De NGF heeft na de aankondiging van deze nieuwe overheidsmaatregelen besloten om de voorjaarscompetitie voor 2020 af te gelasten. Door de nieuwe maatregelen is het niet meer haalbaar om de competitie in 2020 te laten plaatsvinden.

Vos, onze partner voor het baanonderhoud, heeft aangegeven dat ze met inachtneming van alle gezondheidsadviezen van het RIVM en de overheid (bijvoorbeeld het verminderen van sociale contacten en het bewaren van afstand tot andere personen) wel doorgaan met het baanonderhoud.  Daar zijn we heel blij mee want het is erg belangrijk dat het onderhoud van de baan doorgaat en dat de werkzaamheden aan het opknappen van de Par 3-baan kunnen worden afgerond.

We hopen dat we hiermee helpen om de virusuitbraak in te dammen en dat we allemaal goed door deze crisis zullen komen.

We zullen per mail en via de website informeren zodra de maatregelen veranderen.

Het bestuur

Terug
© 2020 Hooge Graven Golfclub Ommen