Dalfser Cup
23 september 2019

Dalfser Cup

Op vrijdag 20 september is voor de zesde keer gespeeld om de Dalfser Cup - een wisseltrofee - en eeuwige roem op de mooie baan van Hooge Graven in Ommen. Aan deze Cup kunnen golfers en golfsters uit de gemeente Dalfsen meedoen en staat de sportieve gezelligheid bovenaan.

Onder ideale weersomstandigheden gingen 70 golfers en golfsters, verdeeld over 18 flights, de baan in om sportief uit te maken wie er voor de diverse prijzen in aanmerking komen. Het prijzenpakket voor dames en voor heren bestaat o.a. uit prijzen voor de longest, de neary en de straightest, maar ook een aanmoedigingsprijs en de prijs voor de meest veelbelovende speler.

De flights, die met veel aandacht werden samengesteld, bestonden uit spelers en speelsters met een goede variatie in handicaps en, waar mogelijk, met dames en heren in een flight. Dit zorgde voor een uitstekende sfeer, geanimeerde gesprekken, veel mooie slagen en waardering voor elkaars mooie slagen.

Alle jaren, dat er werd gespeeld om de Dalfser Cup, gold heel sterk de olympische gedachte: meedoen is belangrijker dan winnen. Dit Dalfser golffeestje, dat altijd gespeeld wordt op de mooie baan van Hooge Graven, wordt gesteund door een trouwe groep sponsors. Zij maken het mogelijk deze dag goed aan te kleden met een bijna professioneel prijzenpakket. De prijs voor een hole -in-one, een Volvo of een Lexus, is er weer niet uit gegaan. Hole 15 blijkt toch een te moeilijke hindernis om die prijs ‘binnen te slaan’.

Tijdens de nazit op het zonovergoten terras, werd, onder het genot van een drankje en een hapje, lang nagepraat over de mooie dag en het vertoonde spel. De uitslagen waren verrassend en dus ook de winnaars en winnaressen. Deze mooie golfdag werd afgesloten met een fantastische BBQ. Het horecateam van Hooge Graven, bestaande uit een uitstekende gastheer en gastvrouwen, heeft het gezelschap op een heel prettige manier voorzien van bitterballen en drankjes. Dank daarvoor.

De keuze vrijdag 18 september 2020 als datum voor de volgende editie werd met veel instemming ontvangen. Het toernooi om de Dalfser Cup is bezig een traditie te worden.

 

Marjan Drewes: winnaar Dalfser Cup

 

Klik hier voor meer foto's

 

 

 

 

 

 

Terug
© 2020 Hooge Graven Golfclub Ommen