11 februari 2021

Hooge Graven in de winter!

Winterbericht van de baancommissie
(voor meer winterfoto's klik hier)

Woensdag 10 februari. Zit je thuis, omdat de golfbaan gesloten is. Wil je toch weten hoe het er daarginds bij staat. Nou prima! Het gehele terrein ligt onder een dikke deken van sneeuw. Er is meer dan 10 cm gevallen en op sommige plaatsen heeft de wind de sneeuw tot een hoogte van meer dan een halve meter opgezweept: heel on-Nederlands. Sinds vandaag, eerst nog met een bleek zonnetje, glimlacht de baan. Morgen met volle zon waan je je in een wintersportgebied. Greens zijn nog nooit zo vlak geweest, de vlaggen in rood en geel staan fier in de cup van de wintergreen en overal sporen van hazen en reeën.  Het lijkt of er maandenlang niemand in de buurt geweest is.

Toch is er wel enige activiteit. Greenkeeper Nick houdt zich niet bezig met greenkeeping, maar schuift de sneeuw weg van plekken waar normaliter gelopen en gereden wordt. Achter de schermen maakt greenkeeper Janneke het baanmeubilair schoon.

 

Onze hoofdgreenkeeper Jolanda en boscommissaris Frans Borgonje rijden rond om in kaart te brengen waar binnenkort nog wat bomen geveld moeten worden.

 

Golfpro Kieran geeft gewoon les, weliswaar met een uitgedunde agenda, maar in een uitstekend humeur. Sommige golfbanen zetten loipes uit. Bij ons mag je door de baan lopen, als je maar op de (verborgen) paden blijft en zeker niet op of in de buurt van de greens gaat lopen. Lopen is een andere manier van vrijetijdsbesteding dan golfen, maar kan toch louterend werken. Je moet nog wel even geduld hebben, voor wij weer op de vertrouwde manier met golfstokken door de baan mogen………

 Terug
© 2021 Hooge Graven Golfclub Ommen