05 januari 2020

Winterperiode

Aanpassingen tijdens de winterperiode 

Wintertees
Vanaf 2 december zijn de wintertees weer van kracht zijn. Deze wintertee wordt aangegeven door een wit omkaderd gebied met resp. rode en gele tees. . De reden om wintertees in te stellen is dat het gras op de tee na het slaan van een plag niet meer herstelt bij de lagere temperaturen. 


Baan open of gesloten

De greenkeepers bepalen ’s morgens vroeg of de baan open of gesloten is. Dat vermelden ze dan direct op de website. Baansluiting treedt op als er sprake is van wateroverlast, sneeuw of gevaarlijk weer zoals storm. Houd dus de website goed in de gaten voordat je naar de golfclub gaat.

 

Winterroute voor handicarts

Bij de winterperiode hoort ook een winterroute voor de handicarts. Om schade door vorst en nattigheid te voorkomen is deze route, die de fairways vermijdt, ingesteld. Het verzoek is deze route te volgen. 


Wintergreens
Als het ‘s nachts gevroren heeft en de temperatuur stijgt voor half 11 's morgens zodanig dat er geen vorst meer in de greens zit, dan worden de vlaggen weer teruggeplaatst op de zomergreens. Blijft het vriezen of er zit nog vorst in de grond dan wordt de gehele dag op wintergreens gespeeld. Staan de vlaggen op de wintergreen dan zijn de zomergreens de verkeerde greens, aangegeven met blauwe paaltjes, en mag niet vanaf deze greens worden gespeeld. De nieuwe regels 2019 geven aan dat deze dan volledig, dat wil zeggen stand en slag, moeten worden ontweken volgens regel 13-1f.

 

Shop

Tijdens de wintermaanden kunnen artikelen uit de shop tijdens kantooruren via het secretariaat worden aangeschaft. In het weekend is de shop gesloten. Een aantal dagen tijdens de winterperiode is 360Golf aanwezig en zal de shop geopend zijn. 

Clubhuis
Het clubhuis is geopend vanaf 9.00 uur.
Als de baan is gesloten, is het clubhuis dicht. 

Restaurant
Het restaurant is geopend vanaf 9.00 uur. 
Tijdens de winterperiode is de keuken geopend vanaf 12:00 uur. Er is een kleine winterkaart (klik hier) met o.a. diverse lunchgerechten. Ook zijn er de winterspecials op het krijtbord. Voor meer informatie kijk op de site van het restaurant. 

Dineren met een groep is uiteraard mogelijk. Reserveren kan in dat geval vanaf 25 personen. Wij bespreken graag de mogelijkheden met je. Reserveren kan via telefoonnummer: 0529-462810.
Terug
© 2020 Hooge Graven Golfclub Ommen