Winterperiode
08 januari 2019

Winterperiode

Aanpassingen tijdens de winterperiode 

Baan open of gesloten

De greenkeepers bepalen ’s morgens vroeg of de baan open of gesloten is. Dat vermelden ze dan direct op de website. Baansluiting treedt op als er sprake is van wateroverlast, sneeuw of gevaarlijk weer zoals storm. Houdt u dus de website goed in de gaten voordat u naar de golfclub gaat.

Wintergreens

Als het ‘s nachts gevroren heeft en de temperatuur stijgt voor half 11 's morgens zodanig dat er geen vorst meer in de greens zit, dan worden de vlaggen weer teruggeplaatst op de zomergreens. Blijft het vriezen of er zit nog vorst in de grond dan wordt de gehele dag op wintergreens gespeeld. Staan de vlaggen op de wintergreen dan zijn de zomergreens de verkeerde greens, aangegeven met blauwe paaltjes, en mag niet vanaf deze greens worden gespeeld. De nieuwe regels 2019 geven aan dat deze dan volledig, dat wil zeggen stand en slag, moeten worden ontweken volgens regel 13-1f.

Wintertees

Ook zijn de wintertees weer van kracht. Het gras op de tee herstelt bij de lagere temperaturen niet meer na het slaan van een plag. 

Winterroute voor handicarts

Bij de winterperiode hoort ook een winterroute voor de handicarts. Om schade door vorst en nattigheid te voorkomen is deze route, die de fairways vermijdt, ingesteld. Het verzoek aan u deze route te volgen. 

Shop

Tijdens de wintermaanden, wanneer er geen caddiemasters zijn, kunnen artikelen uit de shop tijdens kantooruren via het secretariaat worden aangeschaft.
In het weekend is de shop gesloten, behalve op zondag 13 januari en zondag 10 februari. Deze dagen is de shop open van 9:00 - 12:00 uur. 

Clubhuis
Het clubhuis is geopend vanaf 9.00 uur.
Als de baan is gesloten, is het clubhuis dicht. 

Restaurant
Het restaurant is geopend vanaf 9.00 uur. 
Tijdens de winterperiode is de keuken voor de lunch geopend van 12:00 - 17:00 uur. Deze periode is de keuken niet geopend voor het diner.

Dineren met een groep is uiteraard mogelijk. Reserveren kan in dat geval vanaf 25 personen. Wij bespreken met u graag de mogelijkheden. Reserveren kan via telefoonnummer: 0529-462810.
Terug
© 2019 Hooge Graven Golfclub Ommen