Wintertees
23 november 2020

Wintertees

In overleg met de greenkeepers, de H&R commissie en met instemming van het bestuur heeft de Baancommissie besloten de positie van de wintertees dit jaar wat anders aan te pakken.

In vorige jaren verplaatsten de greenkeepers begin november de rode en gele tee naar de winterpositie; de baan werd veel korter en was daarmee ook meteen niet meer qualifying, zelfs wanneer de zomergreens voor langere tijd gehandhaafd konden blijven.  

Om de baan juist zo lang mogelijk qualifying te houden, is besloten dit winterseizoen met blauwe en oranje tees te werken. De blauwe afslagplaatsen worden zoveel mogelijk bij de huidige tees uitgezet of op vlakke posities in de buurt; de oranje blijven bijna volledig in de “zomerstand” staan. De totale lengte van de “blauwe” baan wordt zo, zolang er zomergreens zijn, slechts met ongeveer 60 meter ingekort. De oranje afslagplaatsen staan soms weliswaar op de fairway, maar zijn wel beter te vinden dan in de zomerperiode. Pas als de winter echt invalt en de zomergreens niet meer bespeeld mogen worden, wordt de baan non Q.

De omzetting is op maandag 23 november ingepland. Vanaf dat moment kan iedere golfer, man of vrouw, kiezen tussen de blauwe of oranje afslag. Dit geldt ook voor alle wedstrijden in het winterseizoen. Je krijgt voor een Q-kaart dan ook de slagen mee, die gelden voor de blauwe respectievelijk oranje tees.

Wintertees zijn er niet voor niets; in het voorjaar willen wij weer op een mooie ondergrond afslaan. Het is daarom niet de bedoeling over de gesloten tees te lopen!

 

Terug
© 2021 Hooge Graven Golfclub Ommen